Vi söker sångare!

 ”Stockholms Allmänna” som kören ofta kallas, är en av Sveriges äldsta ideella manskörer, grundad den 5 mars 1862 av magister August Jahnke. Den består f n av ca 20 sångarbröder i olika åldrar med ett grundmurat intresse för traditionell svensk manskörssång.

Körens målsättning är att främja den svenska manskörssången och därigenom bevara den traditionella repertoaren med dess kraft och poesi, men också att tillföra repertoaren nutida manskörssånger.

Kören konserterar främst i Stockholm med omnejd. Vi har fasta uppträdanden både vår och höst. Påsk- och Valborgsmässoafton är högtider för kören, med flera framträdanden just de dagarna. Till minne av Gustaf II Adolfs död den 6 nov 1632 konserterar kören i Riddarholmskyrkan, en nu mer än 150-årig tradition.

Vi försöker även att anordna resor utanför Sverige. Danmark och Finland har varit de senaste destinationerna.

Vill du vara med och sjunga?
Vi söker nu nya sångare till alla stämmor: Tenor 1 och 2, bas 1 och 2. Om du är tonsäker och kan repetera på måndagar kl. 18:30-21:00 höst och vår, är du välkommen att maila oss på info@stockholmsallmanna.se . Kom och känn dig för på en repetition. Notkunskap och körvana är ett plus.
Välkommen till en anrik manskör med fötterna i nutiden!

Kommentarer inaktiverade.